HTML

Rólunk:

Egyedülálló jótékonysági kezdeményezés. 500 karácsonyfa -500 jótékony cél december 6-tól egy hónapon át Budapesten, a Felvonulási téren!

Facebook

Kapcsolat

Levelezési cím: 1061 Budapest Király u. 26
Email cím: info@angyalokerdeje.hu

Még 10 nap...

2010.11.16. 10:59 angyalokerdeje

Az Angyalok Erdeje a karácsonyi ünnepekre épülő vadonatúj kezdeményezés. A köz-és a magánszféra egy újfajta együttműködéseként, hagyományteremtő jelleggel, december 6-tól január 6-ig ötszáz feldíszített fenyőfa alkotta karácsonyfaerdővé változik a Felvonulási tér egy része.

A rendezvény a világon egyedülálló esemény, amelyet a hazai és nemzetközi közvélemény várhatóan számon tart majd.A projekt lényege, hogy a szervezők szeretnék bevonni egy jótékonysági „versenybe” a résztvevőket, erősítve ezzel a társadalmi összetartozás és szolidaritás érzését. A karácsonyfákat és a hozzájuk tartozó prezentációs helyeket ötszáz Magyarországon működő vállalkozás vásárolhatja meg illetve díszítheti fel, azzal a feltétellel, hogy pártfogásába kell vennie egy olyan jótékonysági ügyet, mellyel az figyelmet kap. Az „ügy” lehet egy alapítvány, kórház rászoruló közösség, személy, család vagy akár egy épület is.

December 6-án a megnyitó ünnepség keretében veszi kezdetét az egy hónapos, ingyenes rendezvény, melyet koncertek és kulturális események kísérnek majd. A felállított karácsonyfák előtti prezentációs helyen lehetőség lesz az egyes „ügyek” bemutatására.

A Látogatók az általuk kiválasztott célt és szervezetet három módon támogathatják:

a/ a Rendezvény minden bejáratánál vásárolható Szervező alkalmazottaitól tetszőleges számú ún. „Angyalkártya”, amelynek ára 200 Ft. Az ár adomány, amely a Támogatható szervezeteket illeti meg. A megvásárolt Angyalkártyát a Látogatók a valamennyi támogatható szervezet Karácsonyfája mellett elhelyezett Gyűjtőurnákba dobhatják be, mellyel kifejezik, hogy az Angyalkártya megvásárlásával Szervezőnek átadott 200 Ft adományt mely Társadalmi szervezet és ezáltal mely cél számára kívánják juttatni. A gyűjtőurnák a rendezvény befejezését követő napon közjegyző jelenlétében kerülnek felnyitásra és Szervező szintén közjegyző jelenlétében megszámlálja a Gyűjtőurnákban található Angyalkártyákat, és ennek alapulvételével minden Angyalkártya után a kártya által megtestesített 200 Ft adományt a rendezvény befejezését követő 30 napon belül kifizeti a támogatott szervezetnek.   

A Gyűjtőurnákba dobott Angyalkártyák számáról és az így juttatott adományok összegéről Szervező listát készít, amelyet honlapján is közzétesz. 

b/ A Szervező 5.000.000 Ft adományt ajánl fel a Rendezvény Látogatói által legnagyobb mértékben támogatott szervezetnek és célnak. Szervező a Rendezvény területén elhelyezett tájékoztatókon és egyéb módokon is felhívja a Látogatókat arra, hogy – Angyalkártya vásárlása nélkül is – (nem emelt díjas) sms küldésével szavazzanak arra a Támogatható szervezetre és a szervezet által megtestesített célra, amelyet az 5.000.000 Ft adomány elnyerésére leginkább érdemesnek tartanak. 

Szervező a támogatói szavazás eredményét a Rendezvény záróünnepségén hirdeti ki és adja át az adomány kifizetésére vonatkozó kötelezettségvállaló nyilatkozatát.

c/ Az elküldött sms üzenetre a támogatását kifejező Látogató szintén sms formájában választ kap, amely tartalmazza a támogatott Társadalmi szervezet és cél bankszámlaszámát, amelyre további, a jogszabályok szerint is adománynak minősülő támogatás fizethető be. A támogatható Társadalmi szervezetek adomány fogadására szolgáló bankszámlaszámát Szervező a hivatalos honlapján is közzéteszi, amely bankszámlaszámokra adomány bárki által küldhető. 

Még 10 napig várjuk a támogatók jelentkezését.

A rendezvény fővédnöke a köztársasági elnök felesége, Schmitt Pálné Makray Katalin.

1 komment

Címkék: segítség ünnep karácsony jótékonyság angyalok karácsonyfa erdeje

A bejegyzés trackback címe:

https://angyalokerdeje.blog.hu/api/trackback/id/tr252451980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

garai 2010.12.14. 09:07:25

Mi az "Állat és Ember" Állatvédő Egyesületre szavazunk
06/70 71-75-500 291 kód

-Mert telep nélkül gondoskodnak folyamatosan 60 kutyás állományról, évente 200 állat életet teszik sinre,,
-Mert a leghátrányosabb helyzetű: szembeteg,vak, öreg, altatólistán lévő sintértelepi kutyákat mentik. s e mellett
(európa legszegényebb mikrorégióját) Edelény-Szikszó járást rendszeresen - évi 6-7 teherautó ruha és háztartási eszközzel támogatják, és az iszapkárosultaknak is nagy mennyiségű ruhát és háztartási eszközt gyűjtöttek".
Kérlek ide zsavazatok, szűkségűk van a segitségetekre.

06/70 71-75-500 291 kód

Egy örökbefogadó gazdi
süti beállítások módosítása